Aqua-konsert, anyone?

Da gruppa [Aqua] kom med sitt andre album, «Aquarius» i 2002, dro jeg til København som å overvære lanseringen på det kongelige biblioteket Den Sorte Diamant. Det var som om noen skulle lansert et nytt album på Nasjonalbiblioteket i Oslo, noe som ikke hadde vært helt utenkelig i dag, men som den gangen framsto som en radikal sammensmelting av høy og presumptivt lav kultur.

Journalist Geir Rakvaag i Dagsavisen 10.8.23

Bedre i norge

Det er umulig å finne ut hva slags bøker som sitter på hyllene i norske barneskoler, men Norsk Barnebokinstitutt har publisert vinnerne av Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2022. Alle bøkene er sunne, fornuftige fortellinger og lesestoff vi kan anbefale at våre barn leser. Ingen av dem inneholder bilder av gutter som … Ingen grunn til å utdype: Dere skjønner tegninga.

Elisabeth Rooney i en kommentar på Document. no 6.8.23 der hun kritiserer boka

Gender Queer for å være porno.

WOKE-score

Sofia Rana, andre kandidat til bystyret i Oslo og vararepresentant til Stortinget [...] er kjent for sitt antirasistiske engasjement, som blant annet innebærer å hause opp en mobb for å legge press på biblioteker som tillater Ranas politiske motsats på høyre fløy å ytre seg. Alene greier hun å trekke partiets woke-score minst ett poeng opp.

Debattredaktør Mikkel Ihle Tande på Subjekt.no 9.8.23

Unngikk gigantisk purregebyr

Den 14. februar 1904, noen uker etter at Ålesund brant, bestemte noen seg for å låne en bok fra et bibliotek i den amerikanske byen New Bedford i Massachusetts. Siden da har den vært registrert som utlånt [...] Boka ble oppdaget da ansatte ved biblioteket til West Virginia University gjennomgikk bøker som hadde blitt donert til dem. [...] selv om biblioteket i New Bedford har en forsinkelsesavgift på fem cent per dag – noe som ville gitt et gebyr på over 2100 dollar hvis man returnerer en bok 119 år på etterskudd – er bibliotekets maksgrense for forsinkelsesgebyr på beskjedne to dollar.

Kenneth Stensrud i Dagsavisen 12.7.23

Fett valgflesk

Bibliotekene våre er garantister for relevant og kvalitetssikret kunnskap. Et moderne bibliotek er ikke bare en samling bøker, men kan være et sosialt samlingspunkt, en læringsarena, eller en kultur- og debattarena. Alt dette og mye mer får du på biblioteket. Høyre mener alle innbyggere i Innlandet fortjener et moderne og meråpent bibliotek.

Vegard Risen, fylkestingskandidat, Innlandet Høyre i Østlendingen 13.7.23

Powered by Labrador CMS