Penger for valutaen

Publisert Sist oppdatert

BOK OG BIBLIOTEK Bok og bibliotek øker i år abonnementsprisen. Samtidig legger bladet om fra en flat, årlig abonnementspris på kr. 150, til en mer differensiert prispolitikk som gjør at studenter og nye abonnenter fortsatt vil få bladet til den samme lave prisen. Andre individuelle abonnenter og institusjoner vil måtte betale litt mer.

-Det er på tide å plassere Bok og bibliotek på et prisnivå med et minimalt snev av realisme, sier Lars Egeland, informasjonsdirektør i ABM-utvikling, som utgir Bok og bibliotek.

Er det meningen at bladet skal være selvfinansierende?

-Absolutt ikke. Da måtte vi ha fire eller femdoblet prisen. Men den har i flere år ligget på et kunstig lavt nivå, betydelig lavere enn tidsskrifter som det er naturlig å sammenlikne det med, f.eks. Kulturliv, Museumsnytt og andre. Bok og bibliotek vil fortsatt være blant de aller billigste tidsskriftene, men vi vil differensiere prisene etter hvem som abonnerer. Det vil fortsatt koste 150 kroner i året for førstegangsabonnenter og studenter. ”Vanlige” abonnenter skal ut med 200 kroner og institusjoner og organisasjoner med 250.

Er du ikke redd for at dette vil være som en rød klut for abonnenter som er vant med den samme lave prisen?

-Sju ganger i året får leserne et fyldig, gjennomarbeidet tidsskrift av høy kvalitet. Det er vårt inntrykk at leserne setter pris på bladet og vi er overbevist om at de vil ha forståelse for denne tross alt beskjedne omleggingen, sier Lars Egeland.

CE

 

Powered by Labrador CMS