Utgave: 4/2022

Ny i jobben

Navn:   Stine Qvigstad JenvinAlder:   46 Ny tittel:   Leder for Stormen bibliotek i Bodø

– Hva går den nye jobben ut på?

– Jeg skal lede rundt 26 ansatte. Biblioteket har mange besøkende og jevnlig egne arrangementer, i tillegg til at vi er vertskap for andre som ønsker benytte seg av det vakre bygget midt i sentrum av Bodø. Unge Stormen er en egen satsing der ungdommer tar ansvar for en rekke arrangementer hvert år. Stormen kunst/dájdda har viktige utstillinger, og Stormen samiske senter/Sáme guovdásj har ansvar for å bevare og utvikle det samiske språket i regionen. Min jobb blir å fortsette utviklingen av biblioteket og sørge for balanse mellom det bibliotekfaglige arbeidet, tjenester, arrangementer, aktiviteter og prosjekter.

– Hva var den gamle jobben din, og hva gjorde du der?

– Jeg kommer fra stillingen som rådgiver ved kulturkontoret i Bodø kommune. Her jobbet jeg med forvaltning, skriving av politiske saker og økonomi. Tidligere var jeg rådgiver og fylkesbiblioteksjef ved Fylkesbiblioteket i Finnmark og leder for fylkesbiblioteksjefene i Finnmark og i Nordland. Ved Finnmark fylkesbibliotek arbeidet jeg med rådgivning og utvikling av biblioteksektoren, i tillegg til å bygge opp og lede Finnmark internasjonale litteraturfestival, Finnlitt, sammen med kollegaer og samarbeidspartnere ved skole- og folkebibliotekene i Finnmark. Det var en skikkelig gøy jobb!

– Hva er du mest fornøyd med å ha fått til i den gamle jobben?

– Jeg er nok mest fornøyd med utviklingen av Finnlitt fra idé til festival. Jeg gleder meg stort over at fylkesbiblioteket fortsatt ser på denne som et viktig tilbud og arena for faglig utvikling i Finnmark. Jeg vil også trekke fram fellesprosjektet Finnmarksbibliotekene. Her samlet vi jevnlig bibliotekansatte i regionen til erfaringsutveksling og felles videreutvikling med fokus på formidling og synliggjøring av bibliotekene.

– Hva er det viktigste du ønsker å få til framover?

– Jeg gleder meg til å fortsette utviklingen av bibliotekrommet, eksisterende tjenester og nye muligheter. Bodø blir Europeisk kulturhovedstad i 2024, det er stor aktivitet i byutviklingen, og vi får en filial av Nordnorsk kunstmuseum. Stormen bibliotek har en naturlig plass i dette.

– Hvilken bok vil du anbefale, og hvorfor?

– Med en 6-åring i hus går det mye i barnebøker. Særlig Jørn Lier Horst sine Detektivbyrå nr. 2 er populære hos oss. Blandingen av mysterier, gode detektivtips og leting etter hint på sidene fenger både liten og stor. I studietiden ble jeg for alvor introdusert for modernismen, og fra den tiden vil jeg anbefale Nightwood av Djuna Barnes.

Powered by Labrador CMS