Lett på tråden

Publisert Sist oppdatert

HOBBY
– Ideen til hobbykveld på biblioteket kom på korøving en dag i vinter. En av mine sangervenner fortalte at hun satt hjemme helt alene med sin prelestrikking, men det var så kjedelig å sitte alene. Hun var nyinnflyttet til kommunen og kjente ikke så mange. Da slo det meg at det er mange som henne som sitter hjemme med sine hobbyer, men godt kunne tenke seg kontakt med andre av og til. Selv var jeg midt inni et kveldsarbeid med å frynse silketørkle til samekofta, og mens man knytter disse knutene, kan man godt være sosial.
Så hvorfor ikke bruke biblioteket som møteplass for hobbyentusiaster?”. Dette forteller Frøydis Betten, leder for Bibliotekbussen i Tana/Nesseby i Finnmark. Den driftige dama satte i gang og fill raskt prosjektet ”Lett på tråden” opp og stå.

– 14 kvinner i alderen 30 til 85 år, møtte fram og hadde håndarbeidet sitt med seg. 4 hadde strikketøy der de strikket votter i Nesseby-mønster, babysokker, ullbukse til barn og genser. En broderte på en juleduk, en strikket sølvhalskjede av sølvtråd, en laget nye plagg av gamle. Hun hadde klippet opp en gammel genser, laget vest av bolen og holdt nå på med ermene som skulle bli leggvarmere. Vår lokale sølvsmed laget øredobber av perler, men mest holdt hun på med perletelling. Ellers var det mange spennende  sydde kråkesølvbelte, en frynset silketørkle til kofte, en lette i hobbybøker for å finne mønstre og en vevde skalleband. Aktiviteten var upåklagelig, forteller Frøydis Betten.

 

Powered by Labrador CMS