Gir studenter gratis iPhone

Publisert Sist oppdatert

Universitetet i Leeds i England har gitt mer enn 500 medisinstudenter hver sin iPhone, der de kan laste ned medisinske tekster fra e-bøker. Universitetet, som mener det gir den beste medisinske utdanningen i Storbritannia, vil også bruke telefonene til å holde kontakt med studentene når de er ute i praksis.

 

Telefonene gir øyeblikkelig tilgang til de viktigste medisinske håndbøkene. Studentene vil også kunne hente inn medisinske opplysninger når de arbeider på sykehus. Dermed vil de ha tilgang til relevant medisinsk informasjon når som helst de måtte ønske det, dag eller natt.

Universitetet sier at en iPhone-løsning, med e-boktilkobling, bare vil koste 380 pund per student. Dette er en brøkdel av den summen på 50.000 pund i året det koster å utdanne en britisk medisinsk student. Professor David Cottrell, som leder det medisinske fakultetet, sier at studentene nå bokstavelig talt får treningsredskapene og de utdanningsmessige ressursene rett opp i hendene.

Hvis en iPhone blir stjålet, kan informasjonen som ligger der slettes gjennom fjernkontroll. Det vil heller ikke bli lagt inn følsomme pasientopplysninger i materialet studentene får tilgang til.

Flere britiske universiteter har begynt å bruke tilsvarende ordninger. University of Central Lancashire i Preston la i fjor inn en applikasjon for nye studenter med kart, informasjon om servicetilbud og om lokale kommunikasjoner.

Ifølge BBC News vil ordningen i Leeds omfatte alle fjerde- og femteårsstudenter. Telefonen må leveres tilbake når studentene er ferdig med studiene.

 

– Red.

 

 

Powered by Labrador CMS