B.O.K. – Bio-Optisk Kunnskapsbærer

Publisert Sist oppdatert

Varemerke

Funnet på nettet. Oversatt av Stein Jarving.

 

Vi introduserer herved vår nye Bio-Optiske Kunnskapsbærer, kjent under varemerket BOK.

BOK er et helt revolusjonerende gjennombrudd innen informasjonsteknologien: Den har ingen ledninger, elektronikk eller batterier; intet som skal tilkobles eller aktiveres. Den er så enkel at selv små barn med letthet kan bruke den, så kompakt og lett å ta med seg at den kan benyttes hvor som helst; på fly, i snøhule eller i godstolen foran peisen – og allikevel så kraftfull at den kan inneholde like mye informasjon som en CD-plate.

Dette er hvordan den virker:
En BOK er satt sammen av et varierende antall sekvensielt nummererte ark av papir (gjenvinnbare), hvert enkelt ark i stand til å inneholde mange tusen bits med informasjon. Disse sidene blir holdt sammen av en tilpasset mekanisme kalt innbinding og omslag. Den sørger for å holde arkene i sin korrekte sekvens til enhver tid.

En spesiell Opak Papir Teknologi (OPT) tillater produsentene å benytte begge sider av hvert papirark, slik at informasjonstettheten pr. ark kan dobles og kostnadene senkes. Mulighetene for ytterligere å øke informasjonstettheten pr. ark er under utforskning; foreløpig øker man vanligvis den totale informasjonsmengde en BOK kan inneholde ved å øke antall ark.

Informasjonene på det enkelte ark scannes optisk direkte inn på netthinnen, hvorpå informasjonen automatisk lagres i din egen hjerne. En liten fingerbevegelse tar deg raskt og enkelt frem til neste side. En BOK kan legges vekk og tas frem uten forberedelser, og bruk kan ta til umiddelbart, uten oppvarming eller programlasting.

En BOK vil aldri krasje, bli skadet av virus eller stoppe opp på grunn av programfeil. Dog kan den, som andre former for utstyr, bli skadet av te- eller kaffesøl, og bli helt ødelagt hvis den blir mishandlet. Men den tåler atskillig mer enn annet utstyr, som for eksempel en bærbar PC. En ’søkefunksjon’ gjør det mulig for deg å hoppe frem eller tilbake til andre sider med enkle fingerbevegelser. Noen utgaver har også en egne ’innholds’ og ’søkeord’ funksjoner, noe som gjør det lett å finne eksakt den informasjon du måtte søke etter.

Som ekstrautstyr leveres et spesielt ’BOKmerke’, som gir deg muligheten til å alltid kunne åpne en BOK der du sist leste, selv om din BOK i mellomtiden har vært lukket. Slike BOKmerker er laget etter en internasjonal standard, noe som gjør at de kan benyttes i enhver utgave av BOK, uansett produsent. Det er også fullt mulig å bruke mange BOKmerker i en og samme BOK – med selvklebende BOKmerker kan mange avsnitt med tekst merkes på samme ark. Det er også lett å gjøre egne notater rundt og i teksten, merke med farger etc. Den form for programmeringsredskap som benyttes til notater – Portabel Enkel Note Nibb (PENN) – er ekstrautstyr.

Som en enkel, lett, bærbar og rimelig informasjonsbærer er BOK spådd en stor fremtid innen både forskningen, skoleverket og i underholdningsindustrien. Interessen hos potensielle brukere har vist seg å være enorm. Hundretusener av innholdsprodusenter sverger til denne plattformen for sine produkter, og investorene står i kø for å sikre seg en plass i BOK’ens fremtid.

 

Powered by Labrador CMS