Signalbibliotek i Narvik

Publisert Sist oppdatert

Narvik: I Narvik har biblioteket kommet i godt selskap i byens nye Signalbygg, sammen med blant annet Nordland fylkesbibliotek, Narviksenteret med krigsmuseum, og Turistkontoret. I tillegg inneholder bygget kafeen Punktum.

– Vi har fått mange nye brukere etter at vi fikk nytt bibliotek. Vi er blitt et moderne og tidsrikt sted, og de som kommer inn bruker lengre tid her enn før, sier en fornøyd biblioteksjef, Tonje Farset. 

– Mange kombinerer et bibliotekbesøk med et kafébesøk. Turistene bruker fasilitetene våre når de er innom, enten de låner datamaskiner eller leser tidsskrifter/bøker på engelsk eller andre språk.

– Mange studenter fra Universitetet bruker oss som leseplass i stedet for å sitte oppe på universitetet. Det samme gjør elever fra videregående skole og også ungdomskoleelever. Barnefamilier bruker lørdag og søndag på biblioteket og er gjerne innom i flere timer.

– De som skal i gang med prosessen med nytt bibliotek enten de skal renovere eller bygge nytt, bør være tett med i prosessen. Det er en bratt læringskurve når man er utdannet bibliotekar og skal agere som en bygningsingeniør, sier Farset og legger til: 

– Ikke vær redd for å spørre når du lurer på noe. Jeg var i mange møter jeg følte at jeg ikke hadde filla peiling på det de snakket om, men jeg spurte her gang jeg lurte på noe. Jeg har vært med i hele prosessen fra det å velge ut fliser i fellesområdet, plassere strømkontakter på rett plass til å velge veggfarger, innredning og lage nøkkelplaner. Mye kunne jeg ikke før jeg begynte, og mye lærte jeg underveis. Prosessen ble god for oss og resultatet ble et bygg som fungerer og som vi trives i.

BS Eurobib har innredet biblioteket med både reoler, møbler og interaktive løsninger.

– Vi er meget fornøyd med resultatet, sier interiørarkitekt Aina Vestengen i BS Eurobib, og vi anbefaler alle som har mulighet, til å legge turen innom biblioteket når de er i området.

 

Alle foto: BS Eurobib

Powered by Labrador CMS