En god støttespiller for bibliotekene

Publisert Sist oppdatert

Fritt Ord har i flere år på rad gitt viktig støtte til bibliotekenes forimidlingsarbeid. I år er det delt ut mer enn 2 millioner kroner.

Fritt Ord har i flere år på rad gitt viktig støtte til bibliotekenes forimidlingsarbeid. I år er det delt ut mer enn 2 millioner kroner.

Fritt Ord lyste i vår ut tilskudd à kr 50 000 til formidling av norsk og utenlandsk poesi overfor et allment publikum i norske folkebibliotek.Stiftelsen mottok ca. 70 søknader, og det er besluttet å tildele midler til 42 søkere. Til sammen blir det delt ut vel 2 millioner kroner, fordelt på bibliotek over hele landet.

Fritt Ord har prioritert prosjekter som er nyskapende, og har søkt å representere bredden i folkebibliotekenes lyrikktilbud. De støttede prosjektene dekker et bredt tematisk spekter, med formidling av alt fra Bob Dylans sangtekster og Hafez’ poesi i norsk språkdrakt til Tryms­kvida og barneregler. Formidlingen vil skje i mange ulike kanaler, som lyrikkopplesninger, festivaler, foredrag, teateroppsetninger, konkurranser, konserter, kurs og visuell poesi. Tiltakene er rettet mot alle aldersgrupper.

Fritt Ord søker med utlysningen å stimulere til formidling av litteratur generelt og poesi spesielt, og å styrke folkebibliotekene som formidlingsarena. Prosjektene vil bli gjennomført høsten 2011 eller i løpet av 2012.

Informasjon: http://www.fritt-ord.no/no/hjem/mer/2_millioner_kroner_til_poesiformidling_i_folkebibliotekene/

(Kilde: Pressemelding fra Fritt Ord)

Powered by Labrador CMS