Arena: Tromsø – Enorme forventninger

Publisert Sist oppdatert

Bokelskerne i Tromsø har enorme forventninger til det nye biblioteket.

– Det nåværende biblioteket er en skam for Tromsø. Det går ikke an å ha et slikt bibliotek i Nord-Norges hovedstad.
Kultursjef Kåre Sørensen er klar i sin beskrivelse av de trange, mørke og nedslitte lokalene til Tromsø bibliotek.
1.700 kvadratmeter – egentlig tenkt som kontor for Odd Fellow-losjen – er det bokelskerne i Ishavsbyen må ta til takke med.
Derfor er forventningene enorme til det nye biblioteket som skal stå ferdig i 2005. Rent ”Aleksandrinske”, for å si det på en annen måte.
Bjørg Haugslett er en av de hyppigere besøkerne på biblioteket, og hun gleder seg til å få tilgang til flere bøker.
– Jeg er ikke så flink til å bruke datamaskinene for å søke etter bøker i magasinene. Derfor blir det flott å få mange flere bøker å velge mellom i det nye biblioteket, sier hun.
Hun håper også at det skal bli et bredere spekter på bøker på Fokus – og at fakta, skjønnlitteratur og biografier skal få større plass.
En annen hyppig bruker av biblioteket – og ikke minst datamaskinene – er Odvi Ambou. Han bor på asylmottaket som ligger vegg i vegg med biblioteket, og holder kontakt med hjemlandet Somalia via bibliotekets internettmaskiner.
– Det er bra at vi kan få lov å bruke maskinene, men det er lang kø. Ofte får vi vente flere dager før vi får tid, sier han.
Han håper derfor på flere datamaskiner og flere internettoppkoblinger.
Det håper også leder i kulturkomiteen i Tromsø kommune, Elisabeth Steen Fattari, Ap. Hun håper at biblioteket skal bli en moderne og oppegående kulturbærer i Tromsø.
– Vedtaket om å bygge bibliotek samtidig som rådhus og kino er nok det jeg er mest stolt av fra min politiske gjerning. Det vil gi Tromsøværingene det biblioteket de har krav på, sier hun.

 

Powered by Labrador CMS