Selvbetjening er brukervennlig

8 Them-4.jpgInnbyggerne i den lille byen Them på Jylland har fått selvbetjent bibliotek. Selvbetjeningen kommer i tillegg til vanlig åpningstid og har gitt byens 2000 innbyggere langt bedre service enn tidligere.

 

Tekst og foto: Odd Letnes, redaktør

8 Them-4.jpgInnbyggerne i den lille byen Them på Jylland har fått selvbetjent bibliotek. Selvbetjeningen kommer i tillegg til vanlig åpningstid og har gitt byens 2000 innbyggere langt bedre service enn tidligere.

 

Tekst og foto: Odd Letnes, redaktør

 

Ordet selvbetjening får piggene ut hos mange. Første skritt mot innskrenkninger og nedskjæringer! Men det er biblioteksjef Karin Svendsen langt fra enig i:

     - Vi ønsker å være fleksible og gi brukerne et best mulig tilbud. I dag ser vi at mange lånere ønsker å bruke biblioteket også utover kvelden. Det gir oss også mer tid til de brukerne som er her på dagtid, da dagen ikke blir like oppstykket som før.

 

En selvfølge. Selvbetjening har blitt en selvfølge på mange andre områder. Vi tar det for gitt at vi skal kunne bruke nettbanken døgnet rundt, bestille ferier eller billetter på nettet når det passer oss eller se repriser på PCen av tv-programmer vi ikke rakk å få med oss.

     Nå er det bibliotekets tur. I dag trenger ikke "Jytte" og "Holger" i Them å skynde seg hjem fra jobben for å rekke biblioteket før det stenger. Kanskje vil de hente en bok de har reservert eller bare snuse litt rundt på hyllene. I motsetning til før kan de nå stresse ned, dra hjem og spise middag og så ta en tur bortom biblioteket en gang før klokka 21. I Them har den totale åpningstiden steget fra 24 til 58 timer i uka etter at biblioteket innførte selvbetjening.

 

8 Them-1.jpgLåneren bestemmer. - Det er en tendens til at dagens lånere selv ønsker å bestemme hvordan og når de skal bruke biblioteket. Det behovet har vi forsøkt å imøtekomme, sier Svendsen (bildet).

     Selvbetjeningen foregår slik: Når biblioteket "stenger" blir fortsatt ytterdøra stående åpen. Bak den finnes en sluse med en stengt dør inn til selve biblioteket. Ved hjelp av lånekortet kan du her taste en kode og døra åpner seg. Da er det bare å gå inn og du har hele biblioteket for deg selv.

     - Mange bruker muligheten til å hente en reservert bok, som de finner på en egen hylle hvor bøkene er ordnet etter reserveringsnummer. Av personvernhensyn kan vi ikke ordne dem etter brukerens navn. Andre kommer for å levere en lånt bok eller et annet medium. Noen kommer også for å søke etter bøker de kan låne.

     Til hjelp for brukere som ønsker å søke etter bøker, musikk eller lydbøker, er det laget en egen "info desk" midt i lokalet. Her kan du også trykke på en knapp "ringe opp" en bibliotekar på hovedbiblioteket i Silkeborg, slik at du kan få personlig betjening. Svendsen trykker på knappen og venter spent. Snart kommer stemmen fra Silkeborg og de to kollegene får seg en god latter.

 

Fest og bråk? - Dere er ikke redde for at ungdommene vil bruke biblioteket som festlokale på kveldstid?

     - Them er en liten by hvor alle kjenner alle. Hittil har vi ikke hatt noen problemer med hærverk eller annet bråk. Men for sikkerhets skyld har vi montert videokameraer omkring i lokalet, slike at brukerne blir filmet. Det er ikke sikkert dette hadde gått like bra på Nørrebro i København.

     - Opplever ikke brukerne det som overvåkning?

     - Nei, tvert i mot. Brukerne synes det gir en ekstra trygghet at lokalet er overvåket når de går alene rundt her inne.

     - På hvilken måte har selvbetjeningen påvirket arbeidshverdagen?

     - Tidligere foregikk all bruk innenfor ordinær åpningstid. Det kunne til tider bli svært hektisk, noe som gjorde at vi ikke alltid kunne gi brukerne best mulig service. Når vi har strukket "åpningstiden" ut over flere timer, kommer det færre innom biblioteket på dagtid. Det gir oss til gjengjeld bedre tid til kontakt med brukerne når det gjelder referansespørsmål, veiledning og formidling. På denne måten øker den selvbetjente utvidelsen totalt sett kvaliteten på tilbudet vårt.

     Prosjektleder Mogens Larsen ved Silkeborgbibliotekene understreker at bibliotekene er i en brytningsfase og at det er viktig å tenke nytt.

     - Det tradisjonelle bibliotekmaterialet får mindre betydning framover. Overgangen fra "collections" til "connections" er en prosess hvor det er viktig at biblioteket finner sin rolle, med mindre vi lar teknologien alene bestemme kursen, sier han og spør:

     - Blir vi stående på kaia når verden endrer seg? Flytter vi oss framover - eller gir vi opp og er fornøyd med å padle etter? Bibliotekets medarbeidere vinner selv mest på både å stå ved roret og stake ut kursen.