Glimrende og helproft

aktuelt.jpgImponerende, spør du meg. Ser jo helt proff ut. Men så er den også laget av folk som kan det. Ikke noe håndholdt mini-DVD-kamera her, nei. Vi snakker om presentasjonsvideoen fra Universitetsbiblioteket i Bergen (UBB).

 

aktuelt.jpgImponerende, spør du meg. Ser jo helt proff ut. Men så er den også laget av folk som kan det. Ikke noe håndholdt mini-DVD-kamera her, nei. Vi snakker om presentasjonsvideoen fra Universitetsbiblioteket i Bergen (UBB).

 

Videoen er på mange måter et sammentreff av heldige omstendigheter, forteller kontorsjef ved Tilvekstavdelingen, Ole Gunnar Evensen, som spiller hovedrollen i filmen. I vår begynte Svein-Arne Selvik ved Universitetsbiblioteket i Bergen. Han hadde tidligere jobbet i Formidlingsavdelingen, og hadde den kompetansen og de kontaktene som skulle til for at UBB kunne få realisert sine planer om en generell presentasjonsvideo.

      Selvik har vært produsent for filmen. Han etablerte et samarbeid med Institutt for informasjons- og medievitenskap og fikk med seg Jade Hærem Aksnes og Stian Hafstad (ferske bachelorer fra UiBs Bachelorprogram i film- og TV-produksjon), som umiddelbart tente på oppgaven.

      Det hører med til historien at de to studentene langt fra hadde vært de flittigste bibliotekbrukerne under studiene, men research hadde de greie på og snart hadde Selvik og bachelorene dreieboka klar.

      Men filmen måtte ha en hovedperson, en forteller, og det var da Ole Gunnar Evensen kom inn i bildet. Jade ringte ham på hytta og fortalte om opplegget og spurte om han ville være fortelleren. Evensens umiddelbare reaksjon var "JA, for hvis ikke jeg gjør det, blir det ikke noe av".

      Han fikk manus en onsdag i slutten av juli, og opptakene ble gjort påfølgende fredag, lørdag og søndag. Om det var vanskelig? - Nei, det gikk greit, svarer Evensen. - Det tok litt tid før jeg skjønte hvordan de ville ha meg, men så satt det.

      - Mange som ser videoen tenker kanskje at dette var spennende, dette må vi gjøre også ved vårt bibliotek. Hva tenker du om det?

      - Ingen ting er bedre enn om vi kan vekke slike reaksjoner og inspirere til liknende arbeid. Vi var så heldige at vi både kunne låne studio og filmutstyr og fikk engasjert to studenter som trengte sommerjobb. Alt dette gjorde at vi endte opp med en lavkostproduksjon. Men de fleste høgskoler og universiteter har medieavdelinger, og da har man også muligheten til å inngå et gjensidig fruktbart samarbeid, sier Evensen. Og legger til: - Ta bare kontakt for nærmere informasjon.

 

 

Lenke til UBs nettside med videoen: http://www.uib.no/ub

 

Og Youtube-lenken: http://www.youtube.com/user/BergenUB

 

Her er lenke til Bachelorprogram i film- og TV-produksjon: http://www.uib.no/studieprogram/BASV-FILM 

 

 

- Odd Letnes, red.