Artikler

Ebok-ABC

. i kategorien Aktuelt

Les mer …Vi har nylig hatt to debatter omkring ebøker og bibliotek her på bokogbibliotek.no. Det er vel og bra, debatter er viktig. Debattene er en del av sektorens selvrefleksjon. Men det er også viktig med fakta, veiledning og objektiv informasjon om ebøker i forhold til bibliotek. Spørsmålene står i kø for bibliotek som ønsker å prøve seg på dette nye feltet:

Idealisme og politikk

. i kategorien Aktuelt

Les mer …Konferansen ”Fra trykt til utrygt” i Drammen i november 2010 var uten tvil en suksess. I Drammen ligger bibliotek-Norges ebokvugge, tenkte vi. Men var suksessen likevel mest på overflaten? 10 måneder senere kunne vi lese i Aftenposten at det er Biblioteksentralen (BS) – og ikke Drammensmiljøet -- som er først ut med å lansere en nasjonal ordning for utlån av ebøker. Omsider skulle BS få lansert BS Weblån, som hadde ligget på beddingen i flere år i påvente av avtaler med rettighetshaverne. Nå har Gyldendal og BS Weblån funnet hverandre, og forsøksbibliotekene blir etter det vi har blitt fortalt fem små bibliotek i Ryfylke.

Katalogisere med sverd: samuraibibliotekarens vei

. i kategorien Nr. 5 - 2011

Om du spør en bibliotekar hvilke tenkere som er viktige å vite om får du nok raskt Ranganathan og Dewey som svar. Om jeg i tillegg svarer Miyamoto Musashi vil muligens de færreste vite hvem det er, og de som vet kunne nok lurt på om jeg forstod spørsmålet riktig. Likevel mener jeg at Miyamoto Musashi er en mann bibliotekarer bør vite noe om, og kanskje til og med lese noe av.

Av Jimi Thaule, bibliotekar ved Læringssenter og bibliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus