Artikler

Orden i kaos – et forsøk på å gripe Det Nye Biblioteket

. i kategorien Aktuelt

Les mer …Museumsmetaforen er som en muteringsvillig bakterie. Ikke lett å bli kvitt, selv med store doser av bibliotekhistorisk antibiotika. ”Bibliotek av stein, betong og glass er overflødige, de nye bibliotekene er av elektrisk strøm,” har jeg lest et sted. Så tørt kan det sies. Digitaliseringens beleiring er i full gang. Inne i bibliotektårnet stiger sulten mens ammunisjonen minker. Gradvis tvinges det fysiske biblioteket i kne og forvandles til et museum for papir og pergament. Eller? (BIldet: Lørenskog Hus)

Ebok-ABC

. i kategorien Aktuelt

Les mer …Vi har nylig hatt to debatter omkring ebøker og bibliotek her på bokogbibliotek.no. Det er vel og bra, debatter er viktig. Debattene er en del av sektorens selvrefleksjon. Men det er også viktig med fakta, veiledning og objektiv informasjon om ebøker i forhold til bibliotek. Spørsmålene står i kø for bibliotek som ønsker å prøve seg på dette nye feltet:

Idealisme og politikk

. i kategorien Aktuelt

Les mer …Konferansen ”Fra trykt til utrygt” i Drammen i november 2010 var uten tvil en suksess. I Drammen ligger bibliotek-Norges ebokvugge, tenkte vi. Men var suksessen likevel mest på overflaten? 10 måneder senere kunne vi lese i Aftenposten at det er Biblioteksentralen (BS) – og ikke Drammensmiljøet -- som er først ut med å lansere en nasjonal ordning for utlån av ebøker. Omsider skulle BS få lansert BS Weblån, som hadde ligget på beddingen i flere år i påvente av avtaler med rettighetshaverne. Nå har Gyldendal og BS Weblån funnet hverandre, og forsøksbibliotekene blir etter det vi har blitt fortalt fem små bibliotek i Ryfylke.