Farvel til blåskjermen – BIBSYS blir OCLC-bibliotek

. i kategorien Nr. 3 - 2011

Les mer …Tirsdag 22.mars ble rundt 400 deltagere på BIBSYS-møtet 2011 informert om hvilket systemvalg BIBSYS har tatt. For nå er BIBSYS slik vi har kjent det fra tidlig på 70-tallet, snart over i historien. Med det settes det sluttstrek for nesten 40 år med egenutvikling og drift av dagens BIBSYS. Det mest oppsiktsvekkende ved fellesmøtet var at det ikke var avsatt tid til spørsmål, og at ikke de 400 deltagerne lot seg provosere av dette. BIBSYS-brukere har alltid vært lojale! Kanskje de visste mer enn undertegnede. Selv satt jeg igjen med fire spørsmål:

Av daglig leder Hans Martin Fagerli, ABM-media as

Kulturutredningar

. i kategorien Nr. 3 - 2011

Les mer …Ei omfattande norsk kulturutredning er under arbeid. Så langt har ingen brydd seg. La oss håpe at utvalet sprekk. Då kan vi få ein kulturpolitisk debatt på kjøpet.

Av forskningsleiar Georg Arnestad, Høgskulen i Sogn og Fjordane

Tyske tegneserier på bibliotekvandring

. i kategorien Nr. 3 - 2011

Les mer …Tyske tegneserier har blitt både anerkjente og kritikerroste de siste 20 årene, og Goethe-Institut har de siste månedene hatt en utstilling av tyske serier på vandring i norske bibliotek. Vi tok turen til Sandvika utenfor Oslo. (På bildet: Biblioteksjef Ingrid Svennevig Hagen, Sandvika vgs.)

Av Odd Letnes, redaktør

Mundaneum – et internett fra fortiden

. i kategorien Nr. 3 - 2011

Les mer …Med hjelp av arkitekter og skulptører som Hendrik Andersen og Le Corbusier ønsket Paul Otlet, "dokumentasjonsvitenskapens far", å lage en verdensby for kunnskap. Det ble ingen suksess på grunn av trettiårene og de nye autoritære ideene som spredde seg i Europa.

Av Aud Gjersdal, bibliotekar UB Bergen

Såret

. i kategorien Nr. 3 - 2011

Sist veke fekk eg eit kutt i handa, eller det var ikkje noko kutt, men ei blemme; det hadde vore dugnad i borettslaget og eg stod og raka lauv og la ikkje merke til noko før eg var kommen inn og lente meg over vasken og såpa inn hendene...

Av forfatter og bibliotekar Lars Petter Sveen