«Bibliostreken» slo an i Askim

. i kategorien Nr. 2 - 2010

Les mer …Askim bibliotek var blant de 46 norske bibliotekene som i 2008 fikk 50.000 kroner hver av institusjonen Fritt Ord til nye tiltak. I Askim gikk pengene til «Bibliostreken» - et kommunikasjonsprosjekt med grafikk og design i bibliotekets lokaler, utført av illustratør og barnebibliotekar Anne Aagard. Biblioteksjef Ulla-Britt Waagaard i Askim er svært fornøyd med resultatet og håper at bibliotekene i hele Østfold vil kunne dra nytte av erfaringene.

 

Av Reidar Jensen, journalist

Populær «Sølvkoffert» på Lørenskog

. i kategorien Nr. 2 - 2010

Les mer …I 2008 fikk Lørenskog bibliotek 50.000 kroner fra stiftelsen Fritt Ord til prosjektet «Sølvkofferten», som skulle sette søkelyset på nye og gode bildebøker for barn. Avdelingsleder for barn og ungdom, Tordis Holm, mener biblioteket fikk mye ut av bevilgningen og at tiltaket var svært vellykket - så vellykket at det nå fortsetter etter at selve prosjektperioden er over.

 

Av Reidar Jensen, journalist

Fra innsiden av BOBCATSSS 2010

. i kategorien Nr. 2 - 2010

Les mer …(Parma, Italia) Etter uker med forberedelser og måneder med forventninger er det en utrolig følelse å spasere ned Via Garibaldi på vei til åpningen av det 18 BOBCATSSS symposiet. Jeg er omgitt av historiske bygninger jeg kun har sett i turistbeskrivelser; Pilottaborgen, Teatro Regio og Steccatakirken for bare å nevne noen.  I butikkvinduene henger Parmaskinkene tett i tett og digre hjul med Parmesanost står stablet oppå hverandre...

 

Av Frøydis Tveter, masterstudent ved Høgskolen i Oslo, avd JBI