Levende blogger

. i kategorien Nr. 1 - 2010

Les mer …Bibliotek og blogger passer sammen som hånd og hanske. Ingen annen yrkesgruppe har kastet seg over blogging med samme hemningsløse begjær. - Nå har jeg startet en blogg! skrev Thomas Brevik 26. februar 2001. - Er dette en god ide?

 

Av Tord Høivik, førsteamenuensis, Høgskolen i Oslo, avd JBI

I Snorres badevann

. i kategorien Nr. 1 - 2010

Les mer …Badevannet til Snorre Sturlason er fremdeles varmt. På Reykholt nord for Reykjavik kan man besøke stedet der Snorres gamle gård lå, beskue hans restaurerte badebasseng og få bedre kunnskap om nordisk middelalder ved å ta en tur innom Snorrastofa.

 

Av Benedikte Nes, rådgiver i Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB)

Norsk bibliotekforskning - de som gikk foran

. i kategorien Nr. 1 - 2010

Les mer …I januar 1940 - altså for 70 år siden for den som er rask i hoderegning - startet det første studentkullet opp på Statens bibliotekskole - det som i dag er den bibliotek- og informasjonsvitenskapelige utdanningen ved Høgskolen i Oslo. Selv om det skulle gå mange ti-år fra etableringen av en yrkesutdanning til vi i Norge fikk noe som ligner et bibliotek- og informasjonsvitenskapelig forskningsmiljø, var opprettingen av en bibliotekskole en helt nødvendig forutsetning for den forskningsvirksomheten vi etter hvert har fått. Når vi om få år forhåpentligvis har et doktorgradsprogram i bibliotek- og informasjonsvitenskap ved Høgskolen i Oslo, var det som skjedde i januar 1940 frøet som dette har vokst ut av. Det er grunn til å se seg tilbake - peke og milepæler og identifisere noen av dem som har bidratt til å legge den grunnmuren for forskning som vi i dag kan bygge videre på...

 

- Av professor Ragnar Audunson, Høgskolen i Oslo, avd. JBI