Prosa inviterer til debatt

.

Del denne saken Del denne saken

debatt-red.jpg- Det er nødvendig at den norske bibliotekdebatten starter igjen, skriver Aftenpostens debattredaktør, Knut Olav Åmås, i Kulturseksjonen s. 6 (7.2.09). Han forteller blant annet at tidsskriftet Prosa neste uke lanserer en omfattende reportasjeserie om folkebibliotek. Prosa og Dagbladet, som starter artikkelserie om bibliotek på mandag 9.2.09, vil også i løpet av våren kåre "Norges beste folkebibliotek".

Stor honnør til disse tre mediene for at de nå setter bibliotek på dagsordenen på denne måten. Når nå spaltene i to av landets største aviser åpner for bibliotekdebatt, er det bare å kvesse blyanten. En bedre anledning til å lufte ideer og meninger om biblioteksektoren, må vi vente lenge på.

Det er viktig at denne debatten går i dagsmediene. Da når den bredt ut, og både Aftenposten og Dagbladet leses av landets beslutningstakere hver morgen.

Men som et av sektorens fagtidsskrifter, ønsker også Bok og Bibliotek å delta i debatten. Ikke først og fremst som aktør, men ved å åpne opp for debattinnlegg som følger den debatten som nå forhåpentligvis vil gå i avisene utover våren. Send derfor gjerne inn debattinnlegg, eller bruk kommentarfeltet.

Blir du refusert i Aftenposten eller Dagbladet, noe som noen nok vil bli på grunn av avisenes trange redaksjonelle nåløye, send gjerne innlegget ditt hit. Det er høyt under taket på Bok og Biblioteks nettsted.

Jo flere steder debatten føres, jo flere når den ut til.

Les hva Åmås skrev i forbindelse med Det 71. norske bibliotekmøte i Bergen 2008

- Odd Letnes, red.