Utskrift

Kontaktannonser i Bok og Bibliotek

.

Del denne saken Del denne saken

hjerter.pngDet er like irriterende hver gang når 1. april kolliderer med påsken. Særlig håpløst er det når 1.april faller på en av de virkelig hellige dagene, hvor selv avisene holder stengt og hvor jeg som regel er veldig off piste og off line. Vi blir rett og slett snytt for humor og glede på den måten, noe det ikke er for mye av i biblioteksektoren.

      Min planlagte aprilspøk i år, var at Bok og Bibliotek skulle sette i gang med kontaktannonser. Bakgrunnen er at jeg på reportasjereiser rundt i landet ofte snakker med bibliotekfolk om helt andre ting enn strengt faglige problemer og utfordringer. Det kan være alt fra fjorårets jordbruksavling og årets sildefiske til NSB og koboltforekomstene inne på fjellet.

      Ett tema som stadig dukker opp, er kjærlighet og erotikk.

      Hvordan skaffe seg en kjæreste når man er kommet opp i godt voksen alder, er et spørsmål mange stiller seg. Da jeg besøkte en fjord ytterst i havgapet vestpå et sted i januar, kom biblioteksjefen (hvis navn ikke skal nevnes) med følgende gode idé:

      Kan ikke Bok og Bibliotek begynne med kontaktannonser, ja, kanskje også kontakt-chat på nettet? Kanskje med noen litt vågale navn på chatrommene som for eksempel "Katalogtøsa", "Magasinkaren" og "KORG-dyret". De andre forslagene hun kom med er for obskøne til at de kan nevnes offentlig.

      Jeg syntes umiddelbart at dette virker som et omsorgsfullt og spennende tiltak. Jeg kjenner mange på 40+ og 50+ som er skilt både en og to ganger, og som sliter med å komme i gang med en ny runde. Men, for å spille helt åpent, siden dette muligens faller utenfor det Bok og Bibliotek egentlig bør stelle med, vil jeg gjerne høre med dere om dere synes dette er en god idé.

      Dersom dere synes dette er misbruk av ressurser, eller enda verre, helt moralsk forkastelig, vil jeg selvsagt ikke sette i gang med denne tjenesten.

      "Når dette publiseres (direkte sitert fra den opprinnelige aprilspøken) er jeg på fjellet og dessverre off line. Men legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail, så sjekker jeg responsen når jeg er tilbake på jobb etter påske. Kanskje blir 2010 et kjærlighetens år!"

 

Med vennlig hilsen

Odd "Giftekniv" Letnes

 

 

Kommentarer   

 
0 # Guest 30-04-2010 10:17
Kjempemorsom idé!
Men vil vi egentlig at bibliotekarer skal spleises med andre bibliotekarer og dermed gjøre oss enda mer innavla? Kanskje vi må lage et samarbeid med feks Enslige Ingeniørers Forening ; )
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # Erling Bergan 30-04-2010 15:23
"Norsk bibliotekarmatr ikkel", utgitt av Biblioteksentra len i 1969, kan fortelle hvilken slagside gifteknivingen hadde for førti år siden:
"Et trekk som kanskje mest har kuriositetens interesse er at ca 20 % av de gifte kvinnelige bibliotekarer er gift med ingeniører. Ikke fullt så uventet er det å notere at ca 20 % av de gifte mannlige bibliotekarer er gift med kolleger."
Svar | Svar med sitat | Siter
 
 
0 # Berit Ch. Nielsen 03-05-2010 13:43
Ikke så rart det med 20% som var gift med ingeniører: Den gangen det var obligatorisk med praksis for å komme inn på bibliotekskolen hadde Hovedbiblioteke t på NTH i årevis en ganske så stor gruppe praktikanter,(7 -8 stykker da jeg hadde praksis.De fleste av oss var jenter og det var svært få kvinnelige studenter på NTH... For egen del mener jeg at fagforeningskon toret ikke skal undervurderes som sjekkested, men BoB er heller ingen dum idé....
Svar | Svar med sitat | Siter
 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode