Kontaktannonser i Bok og Bibliotek

.

Del denne saken Del denne saken

hjerter.pngDet er like irriterende hver gang når 1. april kolliderer med påsken. Særlig håpløst er det når 1.april faller på en av de virkelig hellige dagene, hvor selv avisene holder stengt og hvor jeg som regel er veldig off piste og off line. Vi blir rett og slett snytt for humor og glede på den måten, noe det ikke er for mye av i biblioteksektoren.

Min planlagte aprilspøk i år, var at Bok og Bibliotek skulle sette i gang med kontaktannonser. Bakgrunnen er at jeg på reportasjereiser rundt i landet ofte snakker med bibliotekfolk om helt andre ting enn strengt faglige problemer og utfordringer. Det kan være alt fra fjorårets jordbruksavling og årets sildefiske til NSB og koboltforekomstene inne på fjellet.

Ett tema som stadig dukker opp, er kjærlighet og erotikk.

Hvordan skaffe seg en kjæreste når man er kommet opp i godt voksen alder, er et spørsmål mange stiller seg. Da jeg besøkte en fjord ytterst i havgapet vestpå et sted i januar, kom biblioteksjefen (hvis navn ikke skal nevnes) med følgende gode idé:

Kan ikke Bok og Bibliotek begynne med kontaktannonser, ja, kanskje også kontakt-chat på nettet? Kanskje med noen litt vågale navn på chatrommene som for eksempel "Katalogtøsa", "Magasinkaren" og "KORG-dyret". De andre forslagene hun kom med er for obskøne til at de kan nevnes offentlig.

Jeg syntes umiddelbart at dette virker som et omsorgsfullt og spennende tiltak. Jeg kjenner mange på 40+ og 50+ som er skilt både en og to ganger, og som sliter med å komme i gang med en ny runde. Men, for å spille helt åpent, siden dette muligens faller utenfor det Bok og Bibliotek egentlig bør stelle med, vil jeg gjerne høre med dere om dere synes dette er en god idé.

Dersom dere synes dette er misbruk av ressurser, eller enda verre, helt moralsk forkastelig, vil jeg selvsagt ikke sette i gang med denne tjenesten.

"Når dette publiseres (direkte sitert fra den opprinnelige aprilspøken) er jeg på fjellet og dessverre off line. Men legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail, så sjekker jeg responsen når jeg er tilbake på jobb etter påske. Kanskje blir 2010 et kjærlighetens år!"

Odd "Giftekniv" Letnes