Google inn i musikkbransjen

.

Del denne saken Del denne saken

google.jpgOnsdag 28. oktober skal Google lansere sitt nye prosjekt: Kjøp av musikk - Google Music One Box. Dermed sender Google en tung torpedo rett inn i markedslederen, iTunes (Apple), for nedlasting av musikk.

Nettet vrimler i dag av nyhetsmeldinger om at søkemotorgiganten nå tar spranget inn i musikkverdenen, gjennom et samarbeid med en rekke store musikkforlag om å kunne tilby musikk på nettet.

Målet er å gjøre det lett for brukerne å finne, smakelytte og kjøpe musikk på nettet. Ikke bare skal du kunne kjøpe musikken, men tjenesten skal også sette låtene inn i en sammenheng og gi lenker til bilder av musikere og band, platecovere, sangtekster og så videre - og altså, ved hjelp av et klikk, kan du kjøpe låta.

Store musikkonserner som Vivendis Universal Music Group, Sony Music Entertainment,Warner Music og EMI Music er involvert i prosjektet og har lisensiert ut sine data. Man regner med at mange mindre selskaper etter hvert vil gå inn i samarbeidet. Google har dessuten inngått samarbeidsavtale med musikkformidlingsnettstedene Lala og iLike, som sammen med musikkselskapene skal dele inntektene fra salget. Google skal på kjent vis tjene penger på annonsene som vises ved de enkelte søkene.

- Red.