Trenger voksne barnelitteratur?

. i kategorien Nr. 4 - 2012

44-47_Byline_-_Lina_Undrum_Mariussen44-47_Byline_-_Lina_Undrum_MariussenJa, mener Lina Undrum Mariussen (bildet), avtroppende administrasjons- og informasjonskonsulent ved Norsk barnebokinstitutt, og påtroppende kunstnerisk rådgiver ved Norsk litteraturfestival på Lillehammer. Hun gir her en "liten filosofering over barnelitteraturens egenverdi i våre voksne liv".

Lettvint og upresist fra Georg Arnestad

. i kategorien Debatt

Aktuelt-11Aktuelt-11Georg Arnestad hadde i siste nummer av Bok og Bibliotek (4/2012) et innlegg under vignetten «Meninger». Hans gjennomgang av norsk litteraturpolitikk og den debatt som har pågått i år, kan ikke stå uimotsagt.

Av adm.dir. Kristenn Einarsson, Den norsk Forleggerforening

Trenger vi biblioteket?

. i kategorien Nr. 4 - 2012

Aktuelt-11Aktuelt-11President Darwin P. Erlandsen i salig Norsk dusteforbund foreslo i sin tid at alle burde komme til verden med artiumsvitnemål. Men, la han til, da må sannsynligvis svangerskapstiden forlenges vesentlig – i alle fall dersom alle skal bli preseterister.

Av professor Ragnar Audunson, Høgskolen i Oslo og Akershus, avd ABI

Om forskning, praksis og teppeveving

. i kategorien Nr. 2 - 2012

Aktuelt-11Aktuelt-11Hva bør være forholdet mellom bibliotek- og informasjonsvitenskapelig forskning og bibliotek- og informasjonsvitenskapelig praksis, spør professor Ragnar Audunson ved Høgskolen i Oslo og Akershus, avdeling ABI.

Bibliotek på bøljan blå

. i kategorien Aktuelt

kielferga274x183kielferga274x183Bibliotek på Kielferga - som et norsk utstillingsvindu! Luftig og drømmerisk - eller en idé som er liv laga? Hva om Color Line sponset Deichman til å lage et bibliotek på Color Fantasy og Color Magic?

 

Bli med til Bodø, Svolvær og Finnsnes

. i kategorien Nr. 3 - 2012

36-42_Bodoe_bibliotek-136-42_Bodoe_bibliotek-1Du kan ikke unngå å legge merke til to digre hull som gaper mot deg når du rusler lang sjøsiden i Bodø. Det ene skal bli byens nye bibliotek – med en beliggenhet du må lete lenge for å finne maken til. Det andre blir byens nye konserthus.

Av Odd Letnes, redaktør

Lærere ga Kirkenes bibliotek

. i kategorien Nr. 4 - 2012

52-55_-_Hildur52-55_-_HildurKirkeneslærerne takket befolkningen i Sør-Varanger ved å gi dem nytt -bibliotek. I år har man markert at det er 70 år siden norske lærere ble deportert til Kirkenes som krigsfange, og at det er 60 år siden biblioteket ble etablert. - Historien om Kirkeneslærerne er levende kulturformidling den dag i dag, sier biblioteksjef Hildur Eikås.

Av Geir Johansen, frilansjournalist

Kontor utan bokhyller

. i kategorien Nr. 4 - 2012

debatt-11debatt-11Den norske litteraturpolitikken er sterkt retta mot bokproduksjonen. No er det på høg tid å bruke meir av dei statlege subsidiane til å styrkje formidlinga og folkebiblioteka.

Av FoU-direktør Georg Arnestad, Høgskolen i Sogn og Fjordane

Olsen-syndromet

. i kategorien Nr. 4 - 2010

leder-11leder-11«Dagens desidert dummeste hittil! Alle mytene om «hva en professor er» ble plutselig veldig tydelige her!  Grow up Kai Olsen, ikke grav deg ned!»

 

Fra samling til bruker - Universitetsbiblioteket i Oslo 200 år

. i kategorien Nr. 3 - 2012

44-45_UBO-244-45_UBO-2Det kom ni tykke bind universitetshistorie til 200-års jubiléet i 2011. Alt i alt: et omfattende og dyptpløyende verk om vårt første universitet. Likevel var det skuffende at historien om vårt første – og største universitetsbibliotek ikke ble behandlet i denne sammenhengen.

Av førsteamanuensis Øivind Frisvold, Høgskolen i Oslo og Akershus, avd. ABI

Redusert tilbud til eldre og uføre

. i kategorien Nr. 2 - 2012

Aktuelt-11Aktuelt-11Mens vi venter på eldrebølgen, legger stadig flere bibliotek ned det oppsøkende tilbudet til eldre og uføre. Flere steder stepper frivilligsentralene inn og tar over tilbudet som bibliotekene en gang stod for selv.

Av Kjetil S. Grønnestad, frilansjournalist

Norsk litteratur i Frankrike

. i kategorien Nr. 2 - 2012

Fransk_flaggFransk_flagg-- Det har vært en enorm interesse for norsk litteratur etter bokmessen i Paris i fjor, nikker en entusiastisk Anna Svenbo, innkjøpsansvarlig for nordisk litteratur ved det franske nasjonalbiblioteket François Mitterand i Paris.

Av Av Ingjerd Terese Sklaug Robin, frilansjournalist