Havmannprisen til Ellen Einan

. i kategorien Aktuelt

ellen_einan.jpgLyrikeren Ellen Einan er tildelt Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2009. Einan får prisen for diktsamlingen "Noen venter på bud". Prisen blir delt ut lørdag 5. juni kl. 13.00 på Rana bibliotek.

 

Ellen Einan er født i 1931 og bosatt i Svolvær. Hun debuterte i 1982 med "Den gode engsøster", og "Noen venter på bud" er hennes trettende diktsamling.

    Om årets vinner sier juryen: Helt sia debuten i 1982 har Ellen Einan stått fram som en original og annerledes stemme i den norske samtidslyrikken. Lyrikkinteresserte har mottatt hver samling fra henne med interesse og positiv undring. En leser bør ikke være for opptatt av å forstå; vi må gå til hennes samlinger med andakt og snuse etter stemninger og rytmer. Det er ikke lett uten videre å se at hennes dikterunivers er Svolvær og nordnorsk hverdag. I form og uttrykk er hun på mange måter unorsk.

    Prisvinneren er kåret av en fagjury som har vært ledet av Stein-Arve Myrbakk, litteraturanmelder og tidligere lektor i norsk i Mo i Rana. Andre medlemmer i juryen har vært forfatteren Tarald Stein fra Norsk forfattersentrum, Siv Johansen fra Ark Mo og Sissel Holtet fra Nordland fylkesbibliotek.

    Havmannprisen deles ut av Rana bibliotek, Nordland fylkesbibliotek og Helgeland Sparebank. Helgeland Sparebank gir kr. 50.000,- til vinneren. Øvrige samarbeidspartnere er Ark Mo og Norsk forfattersentrum, avd. Nord-Norge. I statuttene for Havmannprisen heter det at prisen skal gå til en forfatter med markant nordnorsk tilknytning. Det skal legges vekt på bøker med litterære og fortellermessige kvaliteter kombinert med folkelig appell.

 

Se også http://www.rana.kommune.no/bibliotek og http://www.nordland.fylkesbibl.no

 

For flere opplysninger kontakt:

Hilde Rokkan, biblioteksjef v/ Rana bibliotek, tlf. 75 14 61 00, mobil: 48 00 62 69 eller

Anita Munch Kulset, konst. fylkesbiblioteksjef, tlf. 75 14 61 53, mobil: 95 75 99 27

 

 

 

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode