Et ubehagelig spørsmål

. i kategorien Aktuelt

Les mer …Bibliotekloven sier at "Det enkelte bibliotek skal i sine tilbud til barn og voksne legge vekt på kvalitet, allsidighet og aktualitet." Det nytter ikke bare å satse på det ene, man skal fylle alle tre begrepene med innhold.

     Så bra, her har vi selve fundamentet for et opplyst demokrati og målet på et godt velferdssamfunn. Men denne målsettingen stiller også bibliotekene overfor en stor utfordring: Hvordan står det egentlig til med kvaliteten når det gjelder skjønnlitteratur? Er det slik at kvaliteten er i ferd med å bli kastet over bord?

 

Møteplass i Rørvik

. i kategorien Nr. 3 - 2010

Les mer …Også små bibliotek som på Vikna i Nord-Trøndelag, kan ha stor aktivitet. Selv om ressursene er beskjedne, ble de i fjor nominert til årets bibliotek.

Wenche Moe (f.v.), biblioteksjef Mari-Ann Refsaas, Inger Fjukstad og Dagrun Mæhle, er stolte av biblioteket sitt. – Aktivitet gir mer besøk, sier de. 

 

Tekst og foto: Kjetil S. Grønnestad, frilansjournalist

Buskerud i støtet

. i kategorien Nr. 3 - 2010

Les mer …Hva skiller Buskeruds bibliotek fra hverandre, hva binder de sammen, hvordan framstår de på nettet? Hvordan oppleves det hele av masterstudenter innenfor Visuell kommunikasjon og Interiørdesign ved Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB)?

 

Av Odd Letnes, redaktør

Drammens-laboratoriet

. i kategorien Nr. 3 - 2010

Les mer …På Drammensbiblioteket liker de å prøve ut nye tilbud og gjøre ting ingen før dem har gjort. - Biblioteket vårt er et laboratorium. I stedet for å vente på at ting skal være ferdig utprøvd av andre, går vi i gang og prøver det ut selv, sier biblioteksjef Sølvi Tellefsen. Illustrasjonsbilde: Trond Isaksen.

 

Tekst: Merete Lindstad, frilansjournalist

Ikke kutt, men økt støtte til kulturens grunnmur

. i kategorien Aktuelt

Les mer …Regjeringas forslag om kutt i innkjøpsordningene i Norsk kulturfond har skapt debatt, en debatt som har dreid seg om kulturfondbøker som hyllevarmere i overfylte bibliotek. Nå skal kulturfondordningen evalueres. Debatten må ikke bare handle om noen hyller med bøker som ikke blir lest. Den må handle om bibliotekets rolle for norsk litteratur.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenteret ved Høgskolen i Oslo og Akershus

Framtidens helter!

. i kategorien Nr. 3 - 2010

Les mer …Da verdensveven var i sin barndom, i siste halvdel av 1990-tallet, var det flere som spekulerte på hva denne informasjonsflommen vil bety for bibliotekene og bibliotekarer. En rapport fra Benton Foundation og Kellog Foundation høsten 1996 sa at bibliotekene ikke hadde noen fremtid i denne fagre nye verden...

 

Av Førstebibliotekar Even Hartmann Flood, UBiT

En naiv bibliotekdebatt

. i kategorien Aktuelt

Biblioteket blir ikke overflødig i et digitalt samfunn. Det blir viktigere enn det noen gang har vært.

Av Anita Sandberg, høgskolelektor, Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag, HiOA

Innkjøpsordninga: Biblioteka må med

. i kategorien Aktuelt

Den viktigste reforma ein kan gjera med innkjøpsordningane, er å få på plass strengare kvalitetskrav for innkjøp samt ein mulighet for innspill frå «golvet» når det gjeld utvalskriterier.

- Kjellaug Bjerkli Haarberg, barnebibliotekar, Haugesund folkebibliotek